«

»

Mar 16

До края на месеца започва санирането на още пет блока

P1810098 Санирането на още пет жилищни сгради ще започне до края на март. Това са блоковете на „Рашо Костов” №1 и №5, на „Георги Димитров” №6, на „Заводска” №6 и на „Минчо Стоянов” №2. Сдруженията на техните собственици са кандидатствали по Националната програма за подобряване на енергийната ефективност на многофамилните сгради с „първата вълна” през 2015-а. Те вече са преминали през всички стъпки на процедурата – от регистрацията на сдружението до подписването на контракт с Българската банка за развитие и избор на фирма-изпълнител.
„Общината прави всичко възможно, за да помогне на гражданите, да се включат в програмата, но стъпките до крайния етап са свързани с кореспонденции и договаряне с различни институции”, сподели заместник-кметът на общината Светослав Маринов.
Още 29 са сдруженията, които са кандидатствали през миналата година. Интересът на радневци към санирането продължава да е голям. Съвсем наскоро започна процедурата за регистрация на още едно сдружение.
„Искам да уверя гражданите, че програмата не е спряна, каквито слухове вървят в последно време. Така че няма проблем и други жители да се включат в нея. По всякакви въпроси, свързани с това, хората може да се обръщат директно към нашето звено, което бе създадено специално, за да съдейства на кандидатите”, заяви инж. Ивелина Минчева, старши експерт в администрацията.

Leave a Reply