«

»

Jun 15

Българският трибагреник посреща гостите на Трънково

трънковоБългарското знаме посреща гостите на Трънково, независимо откъде те ще влязат в селото – Свободен, Ковач или Землен. Идеята е на кмета на селището Кольо Славов, като средствата е осигурила арендаторката Пенка Илиева. Двамата често реализират инициативи, които са в полза на всички трънковци.
„Това го обмисляхме отдавна, искахме да сложим флаговете още за националния празник – на 3 март, но успяхме за Гергьовден. Все пак, нека всички да виждат, че ние сме българи и се гордеем с това. Така се създава емоция за гостите и за жителите”, сподели кметът.
Наскоро приключи и чакълирането на трънковските улици, влючително и на такива, които никога не са имали твърда настилка. „Искам да благодаря на ръководството на общината, което откликна на нашите молби, както и на екипа, който много прецизно извърши дейността. Качеството на инертните материали е много добро и в достатъчно количество”, допълни Кольо Славов.
Трънково е и едно от трите селски кметства, които спечелиха проект по ПУДООС, от тазгодишната национална кампания „Обичам природата и аз участвам!” Така за близо 10 000 лева ще бъде реновиран паркът в центъра, където ще бъдат поставени пейки, кошчета, ще бъдат засадени нови растителни видове. „С първата част ще сме готови още през лятото, а залесяването ще извършим наесен, заради по-добрите климатични условия, и за да се хване залесителният материал”, поясни кметът.

Leave a Reply