«

»

Jun 15

МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков” подписа договор с НЗОК

IMG_2659 Ръководството на радневската МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков” подписа договор с НЗОК преди около месец. „Запазва се обемът на досега извършваните медицински дейности, като в контракта са включени и шест нови клинични пътеки. Така общият им брой става 84”, заяви управителят на болницата д-р Динко Динев.
Новите дейности касаят най-натовареното отделение – „Вътрешно”. Клиничните пътеки са свързани с гастроентерологични проблеми, като се дава възможност за повече изследвания и по-качествена терапия при проблеми с гастроинтестиналния тракт и някои чернодробни заболявания.
Средната цена на договорените клинични пътеки е 450 лева. Най-скъпата от тях е свързана с оперативното лечение на тънките и дебелите черва, като нейната стойност е 2450 лева. В договора са включени и четири амбулаторни процедури, които се извършват от медиците без хоспитализация на пациента. В сътрудничеството с друго лечебно заведение, в Раднево вече има възможност да се правят туморни маркери, имунологични и хормонални изследвания. По този начин жителите на общината ще могат да получат повече по обем и качество медицински услуги.

Leave a Reply